Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, anunț de ultimă oră privind vandalizarea Ambasadei României la Budapesta

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, anunț de ultimă oră privind vandalizarea Ambasadei României la Budapesta

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, anunț de ultimă oră privind vandalizarea Ambasadei României la Budapesta
15 Ian 2018   •   13:07

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a spus că urmează să existe o discuție cu ambasadorul Ungariei cu privire la vandalizarea Ambasadei ţării noastre la Budapesta.

"În legătură cu cele întâmplate la Budapesta, o să avem o discuţie cu ambasadorul Ungariei, o discuţie care va avea un punct foarte clar - înţelegem drepturile tuturor oamenilor din ţările Uniunii Europene să se exprime public, însă, în acelaşi timp, vom solicita adoptarea unor măsuri de securitate care să corespundă prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, astfel încât activitatea ambasadei să nu fie perturbată în niciun fel", a spus Meleșcanu. 

"A fost invitat ambasadorul Ungariei la București la sediul Ministerului de Externe să discutăm foarte serios despre problemele cu care ne confruntăm. Stema era pe gardul din afara Ambasadei, deci era în spațiul public, nu a fost nicio dificultate. Nu este păzită Ambasada României. Tocmai de aceea am cerut să luăm niște măsuri. Nu are nimeni de ce să fie speriat pentru că nu au intrat în curtea Ambasadei, ci pur și simplu a fost vorba de profanarea simbolului național al României pe care îl reprezintă placa Ambasadei", a mai spus ministrul de Externe. 

Întrebat dacă premierul Mihai Tudose ar trebui să-și dea demisia, ministrul de Externe a evitat să dea un răspuns concret. 

"Nu cred că e problema noastră. Asta e o problemă care trebuie stabilită în coaliție și decisă în interiorul partidului social-democrat. Noi, cei de la ALDE, nu suntem pentru demisii, ci pentru continuarea activității în vederea îndeplinirea priorităților din programul de guvernare", a mai spus Meleșcanu. 
 

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close