Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Finanţe este acuzat de către sindicaliştii din penitenciare de abuz în serviciu

Ministrul de Finanţe este acuzat de către sindicaliştii din penitenciare de abuz în serviciu

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, este acuzat de către Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) de abuz în serviciu.

Ministrul de Finanţe este acuzat de către sindicaliştii din penitenciare de abuz în serviciu
Sursa foto: Facebook/ Adrian Câciu
de Claudia Popovici    |    07 Ian 2022   •   21:49

Anunțul a fost făcut, vineri seara de către Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). 

„Am depus astăzi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiţie plângere penală împotriva ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, pentru că nu a respectat legea privind transparența decizională în administrația publică, în momentul în care acesta a elaborat ordonanța de urgenţă care a înghețat salariile bugetarilor şi în felul acesta ministrul a creat prejudicii unor milioane de angajați", a spus la România TV Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). 

„Ministrul Finanţelor trebuie să respecte legea, ca orice cetăţean"

Sindicaliștii din penitenciare acuză demersul ministrului Finanţelor li reamintesc că indiferent de funcţie legea trebuie respectată.

„Ministrul Finanţelor trebuia să respecte legea, ca orice cetăţean; orice român de rând care ar fi procedat ca ministrul Adrian Câciu ar fi riscat sancțiuni.

Diferența e că nu orice român este ministru. Tocmai de aceea ar trebui să ne obișnuim că toţi românii trebuie să respecte legea, indiferent de rang sau de poziția socială, că e cetăţean de rând sau este ministru", a mai spus  preşedintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close