Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Interne, amenințat cu plângere penală

Ministrul de Interne, amenințat cu plângere penală

Ministrul de Interne, amenințat cu plângere penală
Sursa foto: Foto: Gov.ro
12 Aug 2017   •   16:00

Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) solicită ministrului Carmen Dan să rezolve de urgență situația dificilă,  creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor.

Potrivit dcnews.ro, de la începutul lunii august, în fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor, s-au format cozi imense din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români, care vin din strainătate în vacanță și doresc să își schimbe și documentele.

FADERE a transmis că dacă ministrul Carmen Dan nu va rezolva cu maximă urgență această problemă va face plângere penală împotriva ei.

"Este inadmisibil ca după zece ani să spui că încă ești luat prin surprindere de românii care, în luna august, vin în număr mare în țară și doresc să își înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obișnuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării. Este revoltător ca un cetățean român, care vrea să își petreacă două săptămâni de concediu împreună cu familia, să își piardă jumătate din timp pe la ghișee", a transmis FADERE.

Daniel Tecu, președintle FADERE, a declarat: "I-am văzut pe politicieni întrebându-se, de multe ori, de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situația de față poate fi un exemplu. După ce ai locuit câțiva ani într-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului față de cetățean"

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close