Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre conflictul cu DNA: "I-am cerut procurorului-șef să analizeze asupra acestei decizii" 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre conflictul cu DNA: "I-am cerut procurorului-șef să analizeze asupra acestei decizii" 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre conflictul cu DNA: "I-am cerut procurorului-șef să analizeze asupra acestei decizii" 
26 Mar 2018   •   18:41

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut o solicitare la DNA pentru ca cei doi polițiști judiciari detașați la DNA Ploiești, care contribuiau la falsificarea de probe, să fie readuși la cadrul inițial, să nu mai fie detașați la DNA, ci să revină la Ministerul de Interne. Kovesi a spus că nu vrea să înceteze deteșarea celor doi polițiști.  

Ministrul de Interne, Carmen Dan, caută o soluție juridică pentru a rezolva acest conflict. 

"La sfârșitul săptămânii trecute am primit acest răspuns, mai exact vineri, prin care DNA comunică că nu e de acord cu încetarea detașării. Invocă în mare aceleași prevederi legale pe care noi le-am invocat ca temei de drept pentru a dispune analizarea în ceea ce privește demararea procedurii de încetare a detașării. Avem două prevederi, una generală- care ține de statutul polițistului, și una specială. În această prevedere specială se spune că numai DNA poate aproba încetarea detașării. De aceea eu i-am cerut procurorului-șef să analizeze asupra acestei decizii", a declarat Carmen Dan la Antena 3. 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close