x close

Ministrul de Interne, Carmen Dan, măsuri pentru județele afectate de inundații: „Toată lumea s-a mobilizat, s-a intervenit cât de repede s-a putut”

03 Iun 2019   •   10:45
Ministrul de Interne, Carmen Dan, măsuri pentru județele afectate de inundații: „Toată lumea s-a mobilizat, s-a intervenit cât de repede s-a putut”  Foto: Carmen DAN/ Facebook

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat măsurile luate în județele afectate de inundații. 

„Am constatat că se emit tot mai multe atenționări de tip nowcasting. Știu că mai urmează să actualizăm cu noi coduri. În jur de 80 dintre aceste avertizări au fost de fenomene periculoase imediate. Multe dintre acestea au fost de cod roșu sau portocaliu, ceea ce înseamnă că nu am avut mult timp la dispoziție pentru a lua măsurile de protecție. Aprecierea mea este că toată lumea s-a mobilizat, s-a intervenit cât de repede s-a putut în sprijinul celor loviți de furia naturii.

Este important să fac mențiunea că în aceste zile au fost 18.700 de angajați ai MAI mobilizați, mai ales în ultimele trei zile, și cel mai probabil vor rămâne mobilizați și în perioada următoare. Am acționat la nivelul tuturor județelor aflate sub avertizări, cu aproximativ 8.000 de mijloace de intervenție. Aș vrea ca la acest comandament să avem o imagine de absamblu și îmi doresc să stabilim cât se poate de clar care sunt nevoile de intervenție de urgență pe care le au colegii mei la nivelul județelor. E de interes pentru toată lumea să știm când se va termina această perioadă de instabilitate și suntem interesați să avem din partea specialiștilor o prognoză pentru perioada următoare pentru că e important să facem această estimare pentru a ști cum ne alocăm în continuare resursele”, a spus Carmen Dan. 

Citeşte mai multe despre:

carmen dan ministrul de Interne masuri inundatii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati