Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Interne trimite Corpul de Control la Oneşti | VIDEO

Ministrul de Interne trimite Corpul de Control la Oneşti | VIDEO

Informaţie de ultim moment. Ministrul de Interne trimite Corpul de Control la Oneşti, în cazul intervenţiei eşuate, în urma căreia doi muncitori au fost ucişi.

Ministrul de Interne trimite Corpul de Control la Oneşti | VIDEO
de Roxana Ciucă    |    15 Mar 2021   •   12:47

Lucian Bode trimite Corpul de Control la IPJ Bacău

A fost finalizat raportul în cazul tragediei din Oneşti iar ministrul de Interne spune că zilele viitoare va trimite Corpul de Control la IPJ Bacău.

Specialiştii vor face investigaţii amănunţite pe lângă acel raport de Control care deja a fost întocmit. 

Lucian Bode spune că în zilele următoare vom afla detalii noi, deoarece anchetele de la Oneşti nu s-au finalizat. 

De asemenea, mai mulţi agenţi vor fi audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Bacău.

În momentul de faţă este deschis un dosar de cercetare penală pentru omor calificat în ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Moroşan. Acesta este internat în continuare la spitalul din Bacău, iar astăzi după-amiază se va stabili dacă va fi transferat sau nu în arest alături de soţia sa care este arestată preventiv pentru 30 de zile. Soţia i-a fost complice la cele două omoruri. A făcut o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. 

Ministrul de Interne a fost prezent luni la Curtea de Apel, unde a dat declaraţii în calitate de martor în dosarul Elenei Udrea şi a spus că zilele următoare urmează să îi răspundă şi lui Dumitru Coarnă pentru care i-a trimis peste 20 de înrebări despre ceea ce s-a întâmplat la Oneşti. 

Controalele de la Onești nu s-au terminat. Anunțul făcut de Lucian Bode

„Ați fost martori la prezentarea raportului final săptămâna trecută. Din punctul meu de vedere, astăzi, e nevoie mai mult decât oricând, să vedem la rece care sunt disfuncționalitățile din sistem și să luăm măsuri. Cu siguranță despre cazul Onești vom mai discuta, cu siguranță pe ceea ce s-a întâmplat acolo vor fi și alte anchete. Este, evident, o anchetă penală în derulare, dar noi ne vom continua verificările pentru raportul prezentat public a vizat cu precădere incidentul, tragedia de la Onești, din 1 martie. Noi trebuie să vedem, în afară de ce s-a întâmplat acolo, cum funcționează sau dacă erau cunoscute, dacă erau respectate procedurile, deci veți vedea și alte controale, alte verificări și concluzii și măsuri pe subiectul Onești”, a spus Lucian Bode.

Întrebat de jurnaliști dacă ar fi putut fi salvați cei doi muncitori, ministrul de Interne a spus că și-ar fi dorit acest lucru.

„Eu acest lucru mi l-aș fi dorit și v-am mai spus public: nu este o supărare mai mare pentru un ministru al Afacerilor Interne decât să vadă că salvatorii trimiși acolo să salveze viața oamenilor nu au reușit acest lucru”, a mai spus Bode.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, pe 1 martie, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă, iar agresorul a ajuns şi el la spital cu multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

Citiţi şi: Poliţiştii aveau cheia apartamentului groazei de la Oneşti, dar nici măcar nu au încercat să o folosească

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close