Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Interne, Marcel Vela, despre schimbarea din funcție a lui Raed Arafat: "Decizia este la primul ministru"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, despre schimbarea din funcție a lui Raed Arafat: "Decizia este la primul ministru"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, despre schimbarea din funcție a lui Raed Arafat: "Decizia este la primul ministru"
13 Dec 2019   •   23:44

După ce ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că se va decide daca Raed Arafat va fi eliberat din funcție, Oana Zamfir i-a pus, în cadrul emisiunii "Execes de Putere" câteva întrebări ministrului Vela. 

 „Apreciez faptul că a răspuns, în condițiile în care domnia sa anunțase că nu mai face nicio referire pe acest subiect. Am considerat că sunt lucruri rămase neclare, drept pentru care i-am adresat câteva întrebări. După ce s-a terminat ședința de Guvern, am primit răspuns", a spus jurnalista. 

Întrebările adresate de Oana Zamfir

Care este scopul auditului pe care l-ați dispus la IGSU?

Care este relevanța acestui audit în raport cu decizia menținerii sau nu în funcție a lui Raed Arafat?

Veți considera politic postul lui Raed Arafat și veți decide pe considerații politice cu privire la menținerea sau demiterea acestuia din funcția de secretar de stat?

Vi s-a cerut la nivel politic schimbarea din funcție a domnului Arafat?

Sunt determinări legate de cazul Colectiv care să ducă la schimbarea lui Raed Arafat?

Ce a răspuns ministrul Marcel Vela

"Scopul auditului este de a radiografia economic și managerial, nu doar în cazul IGSU, pentru a clarifica oficial situația Ministerului din acest moment, avându-se în vedere faptul că nu am putut prelua oficial Ministerul de la predecesorul meu. Așadar, auditul nu se face, repet, doar la nivelul IGSU. S-a făcut și la Jandarmerie și vor fi auditate, în continuare, toate unitățile subordonate.

Menținerea sau nemenținerea, schimbarea secretarilor de stat politici sau nepolitici din orice minister și din oricare guvern nu este atributul miniștrilor. Decizia este la primul ministru.

Cu privire la cazul Colectiv, singurii care pot să se pronunțe acum sunt magistrații, sancțiunile administrative la nivelul MAI fiind luate atunci, imediat după tragedie. Legat de filmul apărut în mediul online cu privire la intervenția IGSU la Colectiv, am cerut chiar eu să fie verificat, pentru a se constata dacă este corectă titrarea discuțiilor apărută în spațiul public".

×
Subiecte în articol: Marcel Vela Raed Arafat
Parteneri
Noi detalii despre crima de la Brăila. Polițiștii au bătut la poartă, apoi au plecat
x close