Ministrul de Interne, Mihai Fifor: Șeful Jandarmeriei, Ionuț Sindile, înlocuit din funcție

05 Aug 2019   •   18:06
Ministrul de Interne, Mihai Fifor: Șeful Jandarmeriei, Ionuț Sindile, înlocuit din funcție foto: captura Antena 3

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunțat că șeful Jandarmeriei Române a fost înlocuit din funcție. 

„Am încetat astăzi împuternicirea din funcție a șefului Jandarmeriei Române, domnul colonel Ionuț Sindile, și l-am împuternicit pe generalul de brigadă Constantin Florea”, a spus Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne. 

„Domnul general a ocupat până astăzi funcția de inspector-șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, are o experiență în jandarmerie de aproape 30 de ani și este unul dintre puținii generali ai Jandarmeriei Române. Principala mea așteptare este să facă de îndată o analiză a activității Jandarmeriei Române, urmând ca acesta să-mi prezinte în maximum o săptămână primele măsuri pentru eficientizarea acestei instituții. Tot astăzi am decis să-i deleg atribuțiile de purtător de cuvânt al Ministerului, domnului comisar de Poliție Georgian Drăgan, care în perioada următoare va avea comunicări zilnice cu dumneavoastră. Celor de la Poliție le-am solicitat ca până săptămâna viitoare să-mi prezinte o evaluare a activității pentru fiecare inspectorat de poliție județean în parte”, a mai spus Fifor. 

„Despre cazul de la Galați am dispus măsuri de urgență și s-a declanșat cercetarea celor doi agenți, dar și a șefului acestora. Vom lua cele mai aspre măsuri. Despre cazul Caracal se lucrează în ritm alert și se administrează probe. Avem cei mai buni specialiști din Poliția Română. Avem în tren 46 de polițiști de combaterea criminalițătii.”, a mai spus Mihai Fifor.

Ionuț Cătălin Sindile este suspect cu privire la săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în dosarul mitingului din 10 august 2018, instrumentat de Parchetul General.

Parteneri
sati
x close