Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Interne, reacție după scandalul cu vloggerul Colo: "Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea"

Ministrul de Interne, reacție după scandalul cu vloggerul Colo: "Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut o primă reacție după ce vloggerul Colo, care a instigat la violarea minorelor, a fost reținut de Poliție.

Ministrul de Interne, reacție după scandalul cu vloggerul Colo: "Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    10 Iun 2020   •   18:04

"Dragi părinți,

Sunt convins că a ajuns și în atenția dumneavoastră cazul unui cunoscut vlogger care a fost reținut aseară de Poliție pentru 24 de ore, sens în care magistratul de caz a dispus astăzi continuarea cercetărilor, măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile și interdicția de a posta în spațiul online. Poliția Capitalei s-a sesizat și a deschis o anchetă în acest caz, după ce vloggerul respectiv a instigat la violarea minorelor.

Spun aceste lucruri pentru că doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor.
Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informații, dar care, în același timp, are și o latură infracțională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înțelege. Vremurile sunt într-o continuă schimbare. Generațiile se schimbă și au cu totul alte pasiuni, alte abilități. Noi toți trebuie să înțelegem acest lucru și să ținem pasul cu cei tineri.

Ce înseamnă să ținem pasul?

Înseamnă să ne adaptăm la tot ce este nou. Deși ne este greu, doar așa putem fi aproape de ei și putem să veghem la acțiunile pe care le întreprind.

Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii.

Nu uitați că anii copilăriei, ai pubertății și ai adolescenței sunt cei mai importanți ani din viața copilului dumneavoastră!

Dacă pe parcursul acestor etape din viață nu se pun pietre de temelie trainice, viitorul nostru, al tuturor, va fi afectat. Generația tânără de acum este generația de mâine pe care trebuie să ne bazăm! Ne dorim să avem copii, nepoți stabili emoțional, cu o educație frumoasă, cu valori morale care nu se demodează, astfel încât să aibă capacitatea de a se distanța de oameni precum personajul amintit.

Cum am mai spus, mediul online este o sursă nesecată de informații mai mult sau mai puțin controlate. Acordați atenție persoanelor pe care le urmăresc copiii dumneavoastră, preocupărilor pe care le au, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale. Este o responsabilitate colectivă, a tuturor, pentru un viitor cu tineri sănătoși și frumoși spiritual.

Mai mult decât atât, vă rog să semnalați de fiecare dată când constatați orice fel de abateri de la normalitate.

Vă mulțumesc", a transmis Marcel Vela.

Vloggerul Colo, cel care le-a spus celor un milion de urmăritori pe reţelele sociale că tinerele îmbrăcate provocator trebuie violate, a plecat liber de la Parchet, după ce a fost audiat de procurori. Alexandru Bălan fusese reţinut aseară, pentru instigare la viol.

Tânărul a fost audiat timp de câteva ore la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Le-ar fi spus anchetatorilor că regretă lucrurile pe care le-a spus în mediul online.

De asemenea, și-a cerut scuze, printr-un alt video, în urmă cu câteva zile, după ce afirmațiile lui scandaloase au devenit cunoscute în spațiul public. Colo a explicat că tot ce a spus a fost o glumă și că nu reflectă felul în care a fost crescut sau lucrurile în care crede.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close