Antena 3 CNN Actualitate Ministrul demis al muncii: Cu siguranță sunt bani pentru majorarea salariului minim!

Ministrul demis al muncii: Cu siguranță sunt bani pentru majorarea salariului minim!

Ministrul demis al muncii: Cu siguranță sunt bani pentru majorarea salariului minim!
29 Oct 2019   •   22:41

Ministrul demis al muncii, Marius Budăi, a declarat, marți, la Sinteza Zilei, că există banii necesari majorării salariului minim pe economie și că hotărârea de guvern ar putea fi dată în ședința de luni a Guvernului.

"Cu siguranță că sunt bani. Mai avem câteva etape, pe care sperăm să le încheiem până luni și atunci, da, putem în ședința de luni să dăm această hotărâre de guvern. Mai avem de purtat ultima discuție cu Ministerul Justiției și cu Secretariatul General al Guvernului pe oportunitate și pe legalitate și, ulterior, intrăm în linie dreaptă.

Dar chiar dacă nu putem să o dăm luni, tăvălugul este pornit, hotărârea este în dezbatere, a trecut în Consiliul național tripartit, nimeni nu s-a opus, din contra, au fost și propuneri diferite chiar pentru o majorare, propunere venită din partea BNS, o propunere venită de la Cartel Alfa pe o ierarhizare pe coeficienți în funcție de calificați - necalificați, studii superioare - studii tehnice, dar nimeni nu s-a opus majorării salariului minim", a spus Marius Budăi.

 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi Sinteza Zilei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close