Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Economiei, către un protestatar, la licitaţia pentru privatizarea Cupru Min: Cum vă permiteţi? Sunt un om cinstit

Ministrul Economiei, către un protestatar, la licitaţia pentru privatizarea Cupru Min: Cum vă permiteţi? Sunt un om cinstit

Ministrul Economiei, către un protestatar, la licitaţia pentru privatizarea Cupru Min: Cum vă permiteţi? Sunt un om cinstit
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Mar 2012   •   16:58

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a fost întrebat luni de un protestatar câtă şpagă a luat pentru a privatiza Cupru Min, moment în care demnitarul s-a arătat foarte deranjat de abordare, informează Mediafax. Bode a răspuns că este un om cinstit şi nu permite astfel de acuzaţii.
   
În timpul derulării licitaţiei publice cu strigare pentru privatizarea pachetului integral de acţiuni la Cupru Min, un număr restrâns de protestatari, 5-6 persoane, se afla la sediul Ministerului Economiei, declarându-se împotriva vânzării Cupru Min.    

Bode a fost întrebat: "Domnule ministru, câtă şpagă aţi luat?".    

Ministrul l-a invitat pe protestatar la discuţii şi s-a declarat foarte deranjat de o astfel de întrebare.    

"Cum vă permiteţi să mă întrebaţi aşa ceva? Sunt un om cinstit, uitaţi-vă în ochii mei. Cum vă numiţi? Mă deranjează acest mod de abordare. Aşa vreţi să discutăm? Vă invit la discuţii", a răspuns Bode, după care a urcat spre biroul său.
   
O firmă necunoscută din Canada, Roman Cooper Corp., a fost declarată câştigătoare a licitaţiei pentru preluarea integrală a capitalului Cupru Min, deţinută de Ministerul Economiei. Licitaţia cu strigare a avut loc luni.
   
Ministerul Economiei a anunţat vineri că până la data limită s-au înscris la licitaţie patru firme - Roman Cooper Corp. Canada, Oz Minerals Limited Australia, Dundee Holding Olanda şi Ellatzite Med Ad din Bulgaria, ultima fiind însă descalificată.
      

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close