Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Economiei pregătește un nou set de măsuri

Ministrul Economiei pregătește un nou set de măsuri

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, se gândeşte să implementeze un nou set de măsuri de relaxarea fiscală, care să fie implemetate post criză, pentru ca firmele să îşi revină, să ajung cel puţin nivelul vânzărilor înregistrate anterior.

Ministrul Economiei pregătește un nou set de măsuri
Sursa foto: foto- Facebook. Virgil Popescu
22 Mar 2020   •   15:48

Până acum, Guvernul a hotărât să plătească somaj tehnic companiilor aflate în dificultate şi să acorde credite pentru IMM-uri garantate de stat, cu dobanda subvenţionată.

„Eu am declarat că împreună cu ministrul Finanțelor și cu primul-ministru lucrăm la un al doilea val de măsuri economice pentru companii. Nu am zis că vom da drumul la măsuri de relaxare fiscală. În perioada post-criză, atunci când economia trebuie să-și revină probabil că una din măsuri va fi de relaxare fiscală, tocmai pentru a porni motoarele economiei. Dar lucrăm la măsuri pentru că va trebui să avem pregătit un nou pachet pentru a putea interveni în economie. Până atunci, lucrăm la Ministerul Economiei la aplicația informatică pentru a putea elibera certificatele de situații de urgență, 100% fără intervenția unei interacțiuni între companie și minister. Sperăm ca la începutul săptămânii această aplicație să fie gata”, a declarat la Antena 3 ministrul Economiei.

×
Subiecte în articol: ministrul Economiei
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close