Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Economiei: Salariaţii Oltchim îşi primesc săptămâna viitoare avansul pe luna august

Ministrul Economiei: Salariaţii Oltchim îşi primesc săptămâna viitoare avansul pe luna august

Ministrul Economiei: Salariaţii Oltchim îşi primesc săptămâna viitoare avansul pe luna august
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Oct 2012   •   20:57

Salariaţii de la Oltchim şi-ar putea primi lichidarea pe luna august în cursul săptămânii viitoare, a anunţat, sâmbătă, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

"Sperăm ca săptămâna viitoare să se asigure şi restul de salariu (lichidarea - n.r.) pe luna august", a declarat ministrul Chiţoiu, în ediţia de sâmbătă a emisiunii Exces de putere, de la Antena 3.

Salariaţii de la combinatul Oltchim şi-au primit vineri avansul şi tichetele de masă de pe luna august, a anunţat liderul sindical Corneliu Cernev.

Oltchim şi-a sistat activitatea la sfârşitul lunii august, în urma datoriilor pe care combinatul chimic vâlcean le avea la mai mulţi creditori. Electronica Furnizare, unul dintre principalii creditori ai Oltchim, a sistat alimentarea cu curent electric a societăţii.

Oltchim a trecut şi printr-un proces de privatizare care a eşuat, după ce câştigătorul licitaţiei din 22 septembrie, omul de televiziune Dan Diaconescu, nu a putut oferi suma pe care o licitase de 45 milioane de euro.

La Oltchim a fost numit director Mihai Bălan, iar Guvernul caută soluţii împreună cu noua conducere a combinatului pentru repornirea celui mai mare agent economic din judeţul Vâlcea.





×
Subiecte în articol: Exces de putere Oltchim Daniel Chitoiu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close