Antena 3 CNN Actualitate Ministrul economiei, Claudiu Năsui: ”2021 va fi un an greu. Statul trebuie să se transforme din principal taxator în principal ajutător”

Ministrul economiei, Claudiu Năsui: ”2021 va fi un an greu. Statul trebuie să se transforme din principal taxator în principal ajutător”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre priorităţile ministerului economiei în anul 2021, despre care a declarat că va fi un an greu. El a subliniat faptul că acesta este momentul în care statul trebuie să se transforme din principal taxator în principal ajutător.

 Ministrul economiei, Claudiu Năsui: ”2021 va fi un an greu. Statul trebuie să se transforme din principal taxator în principal ajutător”
de Claudia Popovici    |    07 Ian 2021   •   20:50

Claudiu Năsui s-a declarat încrezător că toate obiectivele vor fi îndeplinite chiar dacă în momentul actual, ministerul economiei se confruntă cu probleme mari şi de la care se aşteaptă foarte multe.

Referitor la întâlnirea de joi cu preşedintele Klaus Iohannis, Năsui a precizat că s-au prezentat priorităţile relevante pentru ministerul economiei.

 „Principalul obiectiv este deblocarea schemelor de ajutor de stat în aşa fel încât toţi antreprenorii să primească banii la care se aşteaptă. Vorbim despre o bulă de oxigen pentru companiile care au fost afectate de pandemie”, a spus Claudiu Năsui la Antena 3.

Claudiu Năsui: "Va fi în continuare un an greu"

"Schimbările pe care le-am suferit în 2020 şi care ne-au luat prin surprindere vor continua, pentru că nu o să ajungem la acel prag de imunizare de grup, de turmă, prea curând.

Deocamdată, senzaţia este că 2021 va fi un an afectat de pandemie în care obiceiurile nostre trebuie să rămână schimbate şi, mai ales statul care până acum 30 de ani, a fost parte la profit, s-au luat impozite şi a colectat biruri în perioade când mergea bine ecomonia, acum trebuie să fie acolo să uşureze povara asupra lor şi să ajute economia. Este momentul în care statul trebuie să se transforme din principal taxator în principal ajutător.”

Claudiu Năsui: "Nu suntem conducători ai ecomoniei suntem slujitori ai economiei"

Întrebat care au fost cerinţele preşedintelui în cadrul sedinţei, Năsui a declarat că "după ce am prezentat proiectele ne-a asigurat de susţinerea sa pentru ele".

"Sunt proiecte de reformă, sunt proiecte îndrăzneţe şi este important să existe această colaborare instituţională şi să avem coerentţă pe tot planul. Acum, cumva depinde de gurven şi de noi toţi, ca să ducem la îndeplinire acel plan. Este un guvern reformator în tot ceea ce face şi tot ce îşi propune. În programul de guvernare avem câteva reforme importante pe care sper să le ducem la bun sfârşit”, a mai spus Claudiu Năsui.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close