Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Economiei şi cel al Finanţelor discută cu Ponta situaţia de la Oltchim

Ministrul Economiei şi cel al Finanţelor discută cu Ponta situaţia de la Oltchim

Ministrul Economiei şi cel al Finanţelor discută cu Ponta situaţia de la Oltchim
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Oct 2012   •   17:52

Premierul Victor Ponta i-a primit la sediul Guvernului, luni după-amiază, pe ministrul Economiei şi pe cel al Finanţelor, pentru a avea o nouă discuţie despre situaţia de la Oltchim.
   
Luni dimineaţa, premierul s-a mai întâlnit cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Şerban Pop, pentru discuţii pe aceeaşi temă, informează Mediafax.
   
Dan Diaconescu a declarat luni că până în prezent nu au avut loc "discuţii reale" privind preluarea acţiunilor la Oltchim şi că va acţiona statul în judecată dacă va fi eliminat de la negocieri.
   
El a afirmat totuşi că a avut loc "o schimbare de situaţie" şi că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi-a cerut scuze în numele Guvernului pentru acuzaţii aduse lui Diaconescu.
   
El a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.
   
Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, i-a cerut lui Diaconescu să prezinte o dovadă că dispune de cele 45 milioane euro pe care s-a angajat să le plătească pentru acţiuni.
   
Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close