Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei are doar 11 clase, potrivit legii române. Nu şi-a echivalat diplomele obţinute în străinătate (VIDEO)

Ministrul Educaţiei are doar 11 clase, potrivit legii române. Nu şi-a echivalat diplomele obţinute în străinătate (VIDEO)

Ministrul Educaţiei are doar 11 clase, potrivit legii române. Nu şi-a echivalat diplomele obţinute în străinătate (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Oct 2010   •   10:49

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, are doar 11 clase, conform Legii învăţământului din România. Şi asta pentru că ministrul Educaţiei nu şi-a echivalat nici până acum diplomele pe care le-a obţinut în străinătate. Demnitarul susţine că nu a avut nevoie de recunoaşterea acordată de ministerul pe care-l conduce. Nici o lege din România nu impune în prezent ca miniştrii să aibă studii superioare.

Daniel Funeriu a terminat clasa a XII-a la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg. Tot acolo şi-a luat şi diploma de inginer în chimie, dar şi titlul de doctor, notează Adevărul.

În total, ministrul Educaţiei are nu mai puţin de cinci tipuri de studii. Însă, pentru nici unul nu s-a făcut echivalarea în sistemul educaţional românesc pe care îl reprezintă.

?Eu nu am avut nevoie de o astfel de echivalare.(...) Această problemă a echivalării este o problemă pur formală, ea trebuie făcută pentru cei care au nevoie să-şi echivaleze studiile", a declarat Daniel Funeriu.

Pentru recunoaşterea diplomei de bacalaureat, demnitarul ar fi trebuit să depună la Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a diplomelor, un dosar cu situaţia şcolară, diploma de bacalaureat cu o semnătură specială şi o cerere scrisă. În urma acestei acţiuni, studiile i-ar fi fost echivalate în 30 de zile.

Deocamdată, în România, nu există nici o lege care să îi oblige pe membrii Guvernului să aibă studii superioare.



Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close