Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a demisionat din CA al TVR

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a demisionat din CA al TVR

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a demisionat din CA al TVR
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    10 Feb 2012   •   20:10

Noul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, şi-a dat demisia, vineri, din funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SRTV, ca urmare a învestirii sale în funcţia de şef la Educaţie, informează un comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei.

"În aceeaşi zi, domnul Cătălin Ovidiu Baba a solicitat Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca suspendarea din funcţiile didactice şi de conducere pe perioada exercitării mandatului de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului", se mai arată în documentul amintit.

Joi, Cătălin Ovidiu Baba a fost învestit în funcţia de ministrul al Educaţiei.

Anterior, el declarase după ce va fi învestit în acest post îşi va da demisia din CA al TVR, întrucât ar fi incompatibil în condiţiile în care ca şi ministru va fi ordonator principal de credite.

Apropiat al fostului premier Emil Boc, ministrul Baba n-a dus niciodată lipsă de funcţii. În 2009, Cătălin Baba a fost şef al Cancelariei premierului, iar după desfiinţarea instituţiei, a ocupat funcţia de consilier de stat al lui Emil Boc.

În octombrie acelaşi an, a fost numit secretar de stat la ministerul Educaţiei şi a revenit, ulterior, cu aceeaşi funcţie în aparatul de lucru al premierului.

În primăvara lui 2011, s-a reîntors la Educaţie, în funcţia de secretar de stat, cu misiunea de a coordona aplicarea noii legi a Educaţiei. Baba era membru în CA al TVR din iunie 2010.

Cătălin Baba a intrat în PDL, partid condus de Emil Boc, în anul 2008.


×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close