Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei: Creşterea salariilor profesorilor universitari ar putea fi amânată cu un an

Ministrul Educaţiei: Creşterea salariilor profesorilor universitari ar putea fi amânată cu un an

Ministrul Educaţiei: Creşterea salariilor profesorilor universitari ar putea fi amânată cu un an
03 Ian 2009   •   12:07

Ministrul Educaţiei nu mai este la fel de categoric ca atunci când era în opoziţie, în susţinerea majorării salariilor profesorilor. Ecaterina Andronescu şi-a nuanţat poziţia. Invitată la Antena 3, ministrul a declarat că, în cazul profesorilor universitari, creşterea salariilor ar putea fi amânată cu un an, iar în celelalte situaţii, majorarea ar putea fi dată, în funcţie de criterii de performanţă. Deocamdată, sindicaliştii cer ca legea să fie respectată. Decizia finală va fi luată în funcţie de banii de la buget.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu exclude posibilitatea ca amânării majorării salariilor pentru profesorii universitari. În privinţa celorlalte categorii de profesori, Ecaterina Andronescu vorbeşte despre introducerea unor criterii de performanţă în funcţie de care să fie crescute salariile: ?Pentru învăţământ va trebui să adăugăm nişte lucruri, criteriile de performanţă pt care liderii de sindicat au semnat şi care justifică aceste măriri salariale. adică aceste criterii sunt lucruri care trebuie să fie îndeplinite pentru acordarea acestor creşteri salariale.?
Ministrul va discuta aceste propuneri cu sindicatele. Săptămâna viitoare este programată o întâlnire. Deocamdată, reprezentanţii profesorilor din învăţământul universitar lasă să se înţeleagă că nu sunt dispuşi să renunţe la drepturile câştigate:
Ecaterina Andronescu susţine că nu se va lua nicio decizie finală privind majorările salariilor profesorilor decât după ce se va stabili ce bani vor reveni din buget ministerului Educaţiei.

Antena3

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close