Antena 3 Actualitate Ministrul Educaţiei, despre clasa zero: Vom face o analiză şi vom decide dacă rămâne la şcoală sau grădiniţă

Ministrul Educaţiei, despre clasa zero: Vom face o analiză şi vom decide dacă rămâne la şcoală sau grădiniţă

de G.S.    |    29 Sep 2012   •   17:25
Ministrul Educaţiei, despre clasa zero: Vom face o analiză şi vom decide dacă rămâne la şcoală sau grădiniţă
Sursa foto: Foto: Mediafax

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, sâmbătă, la Craiova, referitor la clasa pregătitoare, că după primul semestru se va face o analiză "cu puncte tari şi puncte slabe", pentru a se decide dacă această clasă rămâne la şcoală sau revine la grădiniţă.
   
Ecaterina Andronescu s-a întâlnit, sâmbătă dimineaţă, la Craiova, cu educatoarele din judeţul Dolj, cu care a discutat despre problemele clasei pregătitoare.
   
Ministrul a declarat apoi, într-o conferinţă de presă, că în mai multe zone din ţară clasa pregătitoare a început cu multe probleme.
   
"Sunt şcoli care nu au avut spaţii adecvate şi care au sacrificat laboratoarele de fizică, de chimie sau de biologie, au sacrificat cancelaria, au sacrificat sala de sport, divizând-o în mai multe spaţii pentru clasa pregătitoare şi sunt şcoli unde clasa pregătitoare a fost organizată pe coridorul şcolilor. Deci pentru asemenea situaţii, noi va trebui să găsim soluţii. Sunt anormale aceste situaţii şi ar fi trebuit, în mod normal, înainte de a se lua decizia de a se transfera clasa pregătitoare la şcoala primară sau gimnazială sau şi gimnazială, ar fi trebuit să avem un studiu de impact care să prezinte foarte clar starea infrastructurii şi capacitatea infrastructurii de a asimila această clasă pregătitoare", a declarat Ecaterina Andronescu.
   
Ministrul Educaţiei a precizat că are o listă cu toate problemele apărute la clasa pregătitoare pentru fiecare şcoală.
   
Ecaterina Andronescu a spus că după primul semestru se va face o analiză pentru a se stabili dacă se menţine clasa pregătitoare la şcoală şi anul următor sau revine la grădiniţă.
   
"Am luat decizia, ca după primul semestru, să facem o analiză, cu puncte tari şi puncte slabe. Evident că, de la doamnele educatoare semnalul este clar: clasa pregătitoare ar trebui să rămână în grădiniţă. Sunt foarte multe argumente în favoarea acestei opţiunii pe care doamnele educatoare au exprimat-o: faptul că într-o şcoală avem elevi de 18 ani şi copii de cinci ani şi jumătate, nu este cea mai fericită situaţie când ies în pauză şi unii şi alţii. De aceea, eu cred că această analiză ne va duce în situaţia să putem lua o decizie corectă, pentru că, după opinia mea, să greşeşti, poate fi acceptat, dar să perseverezi diabolic, nu cred că trebuie să facem lucrul acesta", a declarat Ecaterina Andronescu.
   
De asemenea, ministrul Educaţiei a avut o întâlnire cu directorii de şcoli din judeţ, dar şi cu conducerea Universităţii din Craiova, discutând probleme legate de finanţarea instituţiei de învăţământ.
   
"Am discutat probleme legate de finanţarea de bază, având în vedere clasificarea anului anterior, dar şi amendarea finanţării de care se bucură, cu ghilimele de rigoare, Universitatea din Craiova şi ce-am putea să facem să ameliorăm această situaţie. Am discutat despre proiectele din progamul POSDRU, despre ce ar trebui să facem cu revistele româneşti şi în general cu calitatea învăţământului superior", a spus Ecaterina Andronescu.
   
Întrebată de jurnalişti despre susţinearea financiară pe care Ministerul Educaţiei ar putea să o dea Universităţii din Craiova pentru finalizarea unui corp de clădire, Andronescu a precizat că în bugetul pe acest an nu există resurse pentru investiţii, dar se programează două proiecte, în colaborare cu Banca Mondială şi cu Minsterul de Finanţe, pentru a se termina investiţiile începute.
   
În ceea ce priveşte faptul că microbuzele şcolare nu sunt suficiente în judeţul Dolj, Ecaterina Andronescu a spus că bani în acest moment pentru cumpărarea altora nu mai sunt, dar că se discută cu Ministerul de Finanţe pentru achiziţionarea prin leasing a altor maşini.
   
Ecaterina Andronescu a menţionat însă că nu a primit niciun răspuns de la Ministeurl de Finanţe.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close