Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educației, despre elevii cu medii de peste 8,50: "Printre ei sunt și analfabeți funcționali"

Ministrul Educației, despre elevii cu medii de peste 8,50: "Printre ei sunt și analfabeți funcționali"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că pragul de 8,50 pentru acordarea burselor de merit și-a pierdut din semnificație după ce 53% dintre elevii din țară au atins acest barem: ”Nu poți pretinde că jumătate din elevi sunt de top. Printre ei sunt și analfabeți funcționali”.

Ministrul Educației, despre elevii cu medii de peste 8,50: "Printre ei sunt și analfabeți funcționali"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    06 Ian 2022   •   22:23

”Nu poți pretinde că peste jumătate din elevi sunt de top, de merit, atâta vreme cât printre ei se găsesc și elevi încadrați la categoria analfabeți funcționali”, a spus ministrul Educației, joi seara, la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a vorbit, miercuri, la Antena 3, despre burse: "Nu susţin principiul comunist daţi mai puţin ca să ajungă la toţi. 6 lei nu este o bursă"

Acesta explicat decizia de a creşte media de acordare a burselor la 8,50 la 9,50.

„Bursele de performanță și de merit sunt pentru cei mai buni"

53% dintre elevii români a luat printr-un sistem de evaluare irelevant note peste 8.50. Dacă dumneavoastră și elevii mă convingeți pe mine că starea învățământului din România este atât de bună încât mai mult de jumătate 53% sunt elevi de top, v-aş ruga să ne uităm în Franța, în Germania, Statele Unite, în Marea Britanie cam câți elevi sunt clasificați ca fiind de top.

Dacă avem mai mult de jumătate elevi de top, de geniu care merită bursă de merit înseamnă că nu avem nicio problemă și stăm mai bine decât orice alt sistem de educație din această lume. Nimeni nu are peste 50% elevi de top!

Gândiți-vă că 347.000 de elevi care vor beneficia de bursa înseamnă 1 din 4, adică 25%. Bursele de performanță și de merit sunt pentru cei mai buni. Noi stimulăm competiția și învățarea! Pentru toți ceilalți există bursă de studiu, bursa socială, bursa profesională, bursa bani de liceu, există burse pentru toată lumea.

„Nu sunt și nu voi fi, cu orice preț, adeptul principiului comunist dați mai puțin ca să ajungă la toată lumea"

Doar că meritul trebuie să fie definit într-un sens corect nu putem da curs acestei solicitări de a da burse de merit pentru mai mult de jumătate din elevii României.

Nu sunt și nu voi fi, cu orice preț, adeptul principiului comunist dați mai puțin ca să ajungă la toată lumea!

Practic, se solicită să revenim la bursele acela de 6 lei, 8 lei pe lună ca să primească fiecare elev bursă de merit și să spunem că 6 lei pe lună este bursă de merit. Nu, asta nu am să o fac", a conchis ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu la News Hour with CNN de la Antena 3. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close