Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei intervine în cazul profesorului care i-a cerut poze nud unei eleve: Profesorul este cercetat, iar directoarea adjunctă a fost demisă

Ministrul Educaţiei intervine în cazul profesorului care i-a cerut poze nud unei eleve: Profesorul este cercetat, iar directoarea adjunctă a fost demisă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seară, că profesorul de matematică de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț, care a cerut poze nud unei eleve este cercetat disciplinar, iar directoarea adjunctă a fost demisă.

Ministrul Educaţiei intervine în cazul profesorului care i-a cerut poze nud unei eleve: Profesorul este cercetat, iar directoarea adjunctă a fost demisă
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Ian 2021   •   23:50

Un profesor de matematică de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Piatra Neamţ este acuzat că a hărţuit o elevă de la seral, căreia i-a cerut poze nud.

Eleva a reclamat incidentul directoarei adjuncte care a considerat că cele întâmplate nu reprezintă problema școlii. Hărțuirea sexuală nu avut loc în incinta liceului, spune ea, iar eleva e majoră: "Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara".

Profesorul de matematică Cristian Pirpigeanu a aflat repede de plângere și a bombardat fata cu insulte.

Ar fi fost beat, s-a justificat el: „Era o oră târzie și am tras singur două damigene de vin [...] deci eram în timpul liber când pot agăța câte *** vreau.”

Profesor de matematică din Piatra Neamţ, discuţii cu o elevă: "Credeam că îmi trimiţi o poză cu tine goală"

Întrebat de acest caz Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a reamintit că în astfel de situaţii are toleranţă zero şi a anunţat că profesorul este cercetat disciplinar, iar directoarea adjunctă a fost demisă.

"I-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte începând de astăzi.

Doamna director adjunct Mihaela Zachman - care nu a considerat că este o problemă suficient de gravă – nu mai este director adjunct.

În acelaşi timp, cercetarea disciplinară continuă şi se vor lua măsuri pe care le vom urmări îndeaproape. Repet: toleranţă zero pentru astfel de situaţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Digi24.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close