Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, cercetat de Comisia de Etică

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, cercetat de Comisia de Etică

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, cercetat de Comisia de Etică
Sursa foto: foto: antena3.ro
10 Mai 2012   •   17:29

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, este verificat de Comisia de Etică de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, în urma unor sesizări de plagiat, au declarat joi, reprezentanţi ai ANCS.
   
Sesizările, care au fost primite la 9 mai, vizează atât pe ministrul Educaţiei, cât şi pe soţia acestuia, au precizat cei de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS). Ele au fost depuse de preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie şi Cercetare EDU CER, Ştefan Vlaston, au precizat sursele citate.Termenul legal pentru rezolvarea unei sesizări este de 90 de zile.
   
Potrivit reprezentanţilor ANCS, specialiştii vor încerca să analizeze sesizările, pentru a putea răspunde acestora, eventual, într-un interval mai scurt, scrie Mediafax.
   
De asemenea, PDL a cerut, miercuri, demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, "pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină", după cum a declarat, miercuri, preşedintele PDL, Emil Boc.
   
Boc a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă "în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi".
   
Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a comentat acuzaţia de plagiat lansată de PDL spunând despre aceasta că este "o acţiune politică", al cărei scop ar fi, în opinia lui, crearea de haos în sistemul de învăţământ.

×
Subiecte în articol: ministrul educatiei Ioan Mang
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close