Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei Naţionale: Nu există comunicare între profesori şi nici între elevi

Ministrul Educaţiei Naţionale: Nu există comunicare între profesori şi nici între elevi

Ministrul Educaţiei Naţionale: Nu există comunicare între profesori şi nici între elevi
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Iun 2013   •   10:17
Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a pledat, vineri, la Miercurea Ciuc, pentru un dialog intre elevii si dascalii romani si cei apartinand minoritatilor nationale, dar si pentru promovarea valorilor si interculturalitate.
 
Dupa ce a participat la festivitatile de incheiere a anului scolar de la Colegiul National "Octavian Goga" si de la Liceul Teoretic "Marton Aron", ministrul Remus Pricopie a vorbit, intr-o declaratie de presa, despre importanta dialogului intre elevii si profesorii romani si cei apartinand diverselor minoritati.
 
Ministrul Educatiei a spus ca, dupa o analiza a situatiei inregistrate in urma cu cateva luni, in judetul Covasna, cand o eleva a fost amenintata pentru ca a purtat o bentita tricolora, s-a ajuns la concluzia ca elevii si dascalii nu comunica suficient.
 
"Acolo, din analiza acelei situatii, concluzia mea este ca profesorii nu vorbesc suficient intre ei, copiii nu vorbesc suficient intre ei, si ca in loc sa plecam de la conceptul de promovare a valorilor si o interculturalitate, plecam de la ideea de separare, ceea ce nu cred ca este una foarte benefica", a afirmat Remus Pricopie, conform Agerpres.

El a apreciat faptul ca la Covasna problema a fost rezolvata prin dialog, care, in opinia sa, este singura solutie acolo unde pot aparea tensiuni.
 
"Repet, dialog pe orizontala si noi, la Minister, Guvernul, trebuie sa se asigure cadrul pentru acest dialog. Mai departe, dialogul are loc la nivelul comunitatii respective", a punctat ministrul Educatiei. In context, acesta a spus ca sustine infiintarea unor platforme de comunicare intre elevii si profesorii maghiari din Harghita si elevi si dascali din tara si ca atrage atentie de fiecare data asupra importantei dialogului.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close