Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei Naţionale: Proba la limba română nu se anulează. Bacalaureatul continuă

Ministrul Educaţiei Naţionale: Proba la limba română nu se anulează. Bacalaureatul continuă

Ministrul Educaţiei Naţionale: Proba la limba română nu se anulează. Bacalaureatul continuă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Iul 2013   •   16:48

Subiectele probei de Limba română de la bacalaureat au fost transmise în condiţii de securitate, nefiind niciun indiciu de fraudă, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

"Nu există absolut niciun indiciu ca proba de ieri să fie anulată. Proba s-a desfăşurat în foarte bune condiţii, în marea majoritate a centrelor. La nivel naţional există 583 de centre. Dintre acestea, un singur centru, respectiv cel de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, a avut probleme extrem de grave, motiv pentru care a trebuit să intervină instituţiile statului", a spus ministrul Educaţiei.

Pricopie a precizat că examenul de bacalaureat va continua conform calendarului stabilit.

Dezvăluiri din dosarul şpăgii la bacalaureat. Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a luat bani de la elevi

Examenele scrise de la bacalaureat au început luni cu proba la Limba şi literatura română, la care s-au înscris peste 160.000 de candidaţi.

La câteva ore după susţinerea probei la Limba română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul adjunct al şcolii a fost demis, pentru presupuse fapte de corupţie.

Premierul Ponta, despre scandalul de la Bacalaureat: "Dacă au fost comise fraude, este foarte bine ca autorii să fie pedepsiţi"

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, care a fost audiată de procurori la Poliţia Capitalei, fiind suspectată de fapte de corupţie, a fost reţinută.

Vă reamintim că 37 de profesori şi supraveghetori de la liceul Dimitrie Bolintineanu au fost audiaţi toată noaptea la Poliţie. Dascălii sunt suspectaţi de procurori că ar fi vândut subiectele la proba de limba şi literatura română.

Citeşte şi:

BACALAUREAT 2013. 93 de elevi nu vor mai putea da BACUL în următoarele DOUĂ sesiuni. Ce au făcut în sala de examen
   

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close