Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educației pledează: "Șase din șapte elevi au posibilitatea să meargă cu prezență fizică"

Ministrul Educației pledează: "Șase din șapte elevi au posibilitatea să meargă cu prezență fizică"

Ministrul Educaţiei nu este convins de rata mare de infectare din România. El pledează în continuare pentru prezenţa fizică a elevilor în clase.

Ministrul Educației pledează: "Șase din șapte elevi au posibilitatea să meargă cu prezență fizică"
de Redacția Antena 3    |    14 Oct 2021   •   14:38

Șase din șapte elevi  au posibilitatea să meargă cu prezență fizică, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu într-o intervenţie în direct la Antena3. Ministrul a mai precizat că asociațiile de părinți au cereri antagonice şi este greu să țină pasul cu ele.

„Pledez pentru educația fizică în școli. În momentul de față, șase din șapte copii ai României au posibilitatea să meargă cu prezență fizică. În același timp, trebuie să asigurăm dreptul la sănătate și dreptul la educație. De altfel, ordinul comun Ministerul Educației - MS asta asigură”, a spus Cîmpeanu, în ciuda ratelor de infectare din anumite localități care au depășit pragul de 15 la mia de locuitori.

Cât despre situația din Ilfov și recomandarea DSP de a închide școlile având în vedere incidența crescută, ministrul Educației a spus: „Dacă s-ar fi limitat la a recomanda, ar fi putut fi la limită, în regulă. Din păcate, însă, a făcut o propunere care transcende atribuțiile legale pe care le are o Direcție.”

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu scoala online pandemie

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close