Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei şi prefectul Capitalei se contrazic pe tema şcolilor

Ministrul Educaţiei şi prefectul Capitalei se contrazic pe tema şcolilor

În timp ce Sorin Cîmpeanu anunţă că ordinul de ministru a fost modificat iar şcolile vor rămâne deschise chiar dacă a fost atins pragul de 6 infectări la mia de locuitori, Alin Stoica a declarat exact contrariul.

Ministrul Educaţiei şi prefectul Capitalei se contrazic pe tema şcolilor
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   16:39

Capitala a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. De asemenea, Direcţia de Sănătate Bucureşti propune ca şcolile, creșe, afterschool-urile să fie închise.

Ministrul Educaţiei şi prefectul Capitalei au păreri diferite în ceea ce priveşte felul în care vor studia elevii.

Sorin Cîmpeanu este de părere că şcolile ar trebui să fie ultimele care vor fi închise, în timp ce Alin Stoica susţine că ''la peste 6 la mie ar trebui să se treacă în online''.

''Am redactat ordinul de ministru comun prin care se înlocuieşte sintagma atingerea pragului de 6 la mie rată de infectare, cu sintagma intrare în carantina. Cu alte cuvinte, insist, sunt consecvent principuiului conform căruia școlile trebuie să se închidă ultimele, pentru că nu considerăm normal să se închidă şcolile înainte de a se închide multe alte locaţii, pentru că în şcoli, regulile sanitare se respectă mai riguros decât în multe alte locuri'', a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

''La peste 6 la mie ar trebui să se treacă în online. Pe acest ordin dacă nu se modifică, da, ar trebui să intre în online. Vom lua această măsură în momentul în care ISMB, adică Inspectoratul Şcolar ne va propune. Încă nu ne-a transmis această propunere'', a anunţat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

De asemenea, prefectul Capitalei a anunţat că decizia privind carantinarea Capitalei se va lua abia mâine. Asta este a doua amânare de pe o zi pe alta a deciziei de care depind milioane de români.

După şedinţele fulger de azi de la Prefectură s-au făcut însă unele propuneri. Printre măsurile propuse de oficiali şi dezbătute de câteva zile se ia în calcul şi trecerea angajaţilor în online, dar şi decalarea programului de muncă. 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close