Antena 3 Actualitate Ministrul Educației, înaintea primei probe de la Bacalaureat: ”Nu probăm cât de multe capcane întidem elevilor”

Ministrul Educației, înaintea primei probe de la Bacalaureat: ”Nu probăm cât de multe capcane întidem elevilor”

de Adelina Miron    |    27 Iun 2021   •   22:02
Ministrul Educației, înaintea primei probe de la Bacalaureat: ”Nu probăm cât de multe capcane întidem elevilor”
Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că nu acceptă ”formulări de tip capcană” la examenul de Bacalaureat 2021, care începe mâine cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

„Nu accept sub nicio formă formulări de tip capcană, care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru orice examen național”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, subliniind că la examenul de Bacalaureat nu trebuie să li se întindă capcane elevilor.

„Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor. Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învățământ.”, a mai spus ministrul Educației, pentru Digi 24. 

Examenul național de Bacalaureat 2021 începe luni, 28 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română.

Marți, 29 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021, Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

 

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2021 Sorin Cîmpeanu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close