Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei propune desfăşurarea orelor de sport în week-end

Ministrul Educaţiei propune desfăşurarea orelor de sport în week-end

Ministrul Educaţiei propune desfăşurarea orelor de sport în week-end
Sursa foto: ecaterina andronescu
15 Apr 2009   •   22:11

Elevii ar putea merge din nou la şcoală şase zile, ca înainte de 1989. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a propus în Comisia senatorială pentru învăţământ ca orele de sport să fie ţinute sâmbăta sau duminica. Ea a precizat, însă, că aplicarea acestei soluţii rămâne la latitudinea profesorilor şi a conducerii şcolilor.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a criticat în Comisia de Învăţământ din Senat actuala programă în care orele de sport sunt urmate de ore de curs. Ea a propus ca elevii să vină la şcoală în weekend pentru a participa la activităţi sportive.

În opinia ministrului Educaţiei, actualul sistem şcolar nu mai promovează mişcarea şi reduce baza de selecţie pentru sportul de performanţă. Ministrul a dat ca exemplu activităţile sportive în care era implicată în timpul liceului, când deşi frecventa un liceu cu profil real, existau echipe sportive care participau la diferite competiţii.

După audierea din comisia de Învăţământ, Ministrul a declarat că doreşte să rezolve şi problemele salariale ale profesorilor, astfel încât să nu se ajungă la greve. Adronescu spune că majorarea salariilor profesorilor reprezintă prioritatea sa.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close