Antena 3 CNN Actualitate Școală, sâmbăta, din semestrul II: Ministrul Educației spune că acțiunile remediale trebuie făcute peste program

Școală, sâmbăta, din semestrul II: Ministrul Educației spune că acțiunile remediale trebuie făcute peste program

Elevii și profesorii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta, a declarat, duminică, Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta susține că școlile din țară vor avea nevoie de activități remediale, după perioada în care s-a predat exclusiv online.

Școală, sâmbăta, din semestrul II: Ministrul Educației spune că acțiunile remediale trebuie făcute peste program
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2021   •   23:55

„Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute față în față.

Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a spus Ministrul la EuropaFM.

Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială, a precizat Ministrul. Sorin Cîmpeanu spune că au fost identificate deja fondurile necesare: este vorba despre 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene.

Elevii se întorc de luni, 11 ianuarie, la cursurile online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara săptămâna aceasta că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor, astfel că elevii vor începe semestrul al doilea pe 8 februarie în bănci, dacă situația epidemiologică o permite. Acesta a precizat că va exista și un calendar de recuperare a materiei.

Și profesorul Mircea Miclea, fost ministrul al educației, vorbea despre necesitatea unor cursuri remediale, pentru recuperarea materiei pierdute. El spunea, în august, că pe durata verii ar fi trebuit organizate meditații și cursuri de recuperare a materiei pierdute în anul școlar precedent, când semestrul al doilea s-a desfășurat luni de zile exclusiv online.

Când începe școala? Ministrul Educației: Următoarele 3 săptămâni vor fi online

Ne dorim începerea școlii pe 8 februarie 2021, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, duminică, la Antena 3.

”Semestrul 1 s-a derulat online și va fi finalizat online, timp în care noi culegem date din sistemul de educație. Am cerut cu termen de raportare mâine o situație cu privire la estimarea numărului de elevi aflați în risc de neîncheiere a mediei pe semestrul 1, pe baza dificultăților înregistrate pe parcursul procesului de predare-învățare online.

Vom avea această situație mâine, 11 ianuarie. Vineri, 15 ianuarie, vom avea situația cu disponibilitatea celor 340 de mii de cadre didactice din sistemul național de educație pentru vaccinare, precizând că răspunsul nu constituie niciun fel obligație de vaccinare.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close