Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei spune că nu a avizat proiectul care prevede restructurarea a 5.000 de angajaţi din sistem

Ministrul Educaţiei spune că nu a avizat proiectul care prevede restructurarea a 5.000 de angajaţi din sistem

Ministrul Educaţiei spune că nu a avizat proiectul care prevede restructurarea a 5.000 de angajaţi din sistem
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Feb 2015   •   15:33

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că nu a avizat proiectul potrivit căruia aproape 5.000 de angajaţi din grădiniţe şi şcoli ar putea fi daţi afară anul acesta. Infirmarea informaţiilor vine la scurt timp după ce Hotnews a publicat un document care prevedea aceste măsuri

 
Potrivit acestuia, ministerul ar vrea să schimbe cu totul filosofia de normare a personalului nedidactic din şcoli, precum şi degrevările directorilor. Mai exact, dispar posturi de secretari, administratori, îngrijitori, bucătari, iar o mare parte din contabili îşi pierd îndemnizaţiile. 
 
De asemenea, şi directorii instituţiilor preuniversitare unde învaţă mai puţin de 300 de elevi vor fi obligaţi să predea la clasă norma întreagă, de 18 ore pe săptămână, faţă de 6-8 ore cât predau în prezent. 
 
Apariţia proiectului a stârnit nemulţumirea sindicatelor din Educaţie, care susţin că acesta ar putea contribui la distrugerea întregului sistem. 
 
Ministrul Educaţiei spune că proiectul va fi reluat în discuţii săptămâna viitoare. 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close