Noua tematică pentru examenele naționale. Ministrul Educaţiei, anunț de ultim moment!

de Claudia Popovici    |    27 Ian 2021   •   23:00
Noua tematică pentru examenele naționale. Ministrul Educaţiei, anunț de ultim moment!

Sorin Cîmpeanu a vorbit, miercuri seara, despre examenele naționale care s-ar putea desfășura în sistem tradițional, cu prezența celor implicați la școală. El a subliniat că metodologia de examen va fi adaptată în funcție de cele întâmplate în timpul pandemiei de COVID-19.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat că dorește ca examenele naționale să fie organizate cu prezența fizică a celor implicați și că tematica de examen va fi adaptată realității.

El a subliniat că aceste modificări trebuie comunicate din timp și de urgență, iar decizia va fi anunţată după începerea semestrului al doilea.

"Evaluarea și Bacalaureatul sunt examene naționale. Cea mai mare parte a elevilor, a profesorilor, doresc să fie organizate la datele deja cunoscute și e normal. Vor să fie organizate cu prezență fizică și e normal pentru relevanța acestor examene.

În aceste situații, dacă nu ai adaptat tematica de examen la realitățile acestui an ar fi o negare a faptului că lucrurile au fost foarte diferite de ceea ce știm", a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Sorin Cîmpeanu: "Este absolut obligatoriu să adaptăm și tematica de examen"

"Este absolut obligatoriu să adaptăm și tematica de examen. Această adaptare trebuie făcută într-o manieră cât mai inteligentă, trebuie eliminate din tematica de examen lucrurile mai puțin importante. Deci este o pierdere planificată, o pierdere asumată, dar este o decizie corectă, o recunoaștere, o adaptare a realități”, a mai spus ministrul Educaţiei.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close