Ministrul Educaţiei vrea hârtie securizată pentru diplomele de licenţă

27 Mar 2009   •   13:19
Ministrul Educaţiei vrea hârtie securizată pentru diplomele de licenţă Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, consideră că diplomele de licenţă nu au suficiente elemente de securizare. Aceasta a declarat, joi seară, în oraşul Pecica, din judeţul Arad, că diplomele ar putea fi tipărite la Monetăria Naţională pentru a le conferi un plus de securitate, anunţă Evenimentul Zilei

?O să încercăm să folosim pentru producerea diplomelor o hârtie care să aibă mai multe elemente de securizare. Cu siguranţă că asta va creşte puţin costurile diplomelor respective. Dar asta este. Cred că pe măsură ce apar asemenea situaţii şi noi trebuie să luăm măsuri în consecinţă?, a declarat ministrul, potrivit Evenimentul Zilei.

?În acelaşi timp, cred că vom atrage atenţia universităţilor în ceea ce priveşte identificarea unor situaţii care se abat de la normele fireşti. Cred că îl vom schimba şi pe cel care editează hârtia pentru diplome, să trecem la Monetăria Naţională ca să aducem un plus de securitate?, a adăugat Ecaterina Andronescu.

În plus, ministrul Ecaterina Andronescu s-a declarat surprinsă că nimeni nu a continuat să verifice situaţia de la universităţile problemă pe care le desfiinţase chiar ea între 2001 şi 2002.

Ministrul speră ca toate diplomele false să fie identificate.

Antena3.ro

x close