Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei, întâlnire cu greviștii de la Complexul Energetic Oltenia

Ministrul Energiei, întâlnire cu greviștii de la Complexul Energetic Oltenia

Ministrul Energiei, întâlnire cu greviștii de la Complexul Energetic Oltenia
Sursa foto: foto- captură Antena 3
14 Ian 2019   •   10:05

Întâlnire de ultimă oră chiar acum între ministrul Energiei şi reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia. Întâlnirea vine după ce mii de mineri din Oltenia au intrat în grevă.

Termocentralele care asigură 30% din energia electrică a României sunt în pericol să-şi oprească funcţionarea. Protestele au început la puţin timp după ce administraţia a anunţat că nu există fonduri pentru creşteri salariale.

Greva de la Complexul Energetic Oltenia vine pe fondul unei crize în sistemul energetic. Consumăm mai multă energie decât putem produce şi o importăm la preţuri foarte mari. Analistul economic Daniel Apostol a explicat la Antena 3 problemele cu care ne confruntăm în plină iarnă în ceea ce priveşte consumul şi resursele energetice.

„Semnal de alarmă deja tras din zona centralelor pe cărbune, avem consum la 9500 de MW, nu îl mai acoperim din producție internă, pricipala pondere de producție internă era carbunele. Mereu vine iarna, dar asta nu poate scuza faptul că planificarea de consum și resurse trebuia făcută cu mult înainte”, a spus Daniel Apostol. 

×
Subiecte în articol: ministrul energiei intalnire
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close