Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei promitea facturi obişnuite, românii plătesc facturi triple | #situationroom

Ministrul Energiei promitea facturi obişnuite, românii plătesc facturi triple | #situationroom

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, promitea, la finalul anului trecut, că oamenii vor plăti facturi obişnuite cu ajutorul compensaţiei sau plafonării. În realitate, românii plătesc facturi triple.

Ministrul Energiei promitea facturi obişnuite, românii plătesc facturi triple | #situationroom
Sursa foto: Antena 3
de Gina Vacariu    |    13 Ian 2022   •   13:22

Avem, de fapt, două probleme uriaşe în aceste momente cu facturile. Pe de o parte aveam milioane de facturi mincinoase, umflate, aşadar fără niciun fel de compensaţie sau plafonare primite de oameni, lucru recunoscut chiar de ministrul Energiei.

Pe de altă parte, mai avem o problemă: oamenii au început să primească facturi duble sau triple faţă de anul trecut, la gaze sau energie electrică. Iar statul i-a abandonat pe români în ambele situaţii.

"Eu am spus că românii nu vor plăti mai mult decât au plătit în decembrie anul trecut. Deci, plafonare plus compensare, ceea ce este în momentul de faţă în text şi a fost aprobat, duce preţul energiei electrice la preţul anului trecut", declara Virgil Popescu, la finalul anului 2021.

Dar, realitatea este cu totul alta şi vine pe factură. Însă, în spatele facturilor sunt oameni şi familii care au primit chiar facturi triple faţă de ceea ce plăteau într-o lună obişnuită.

Felician Jiboteanu, din Sebeş, judeţul Alba, a primit o factură de 2.269 de lei la gaze.

"Media era undeva la 700 de lei în perioada de iarnă, se observă chiar şi pe factura respectivă că sunt două preţuri. Este un preţ aferent lunii noiembrie, un preţ aferent lunii decembrie. Eu am transmis indexul conform contractului pe care l-am respectat, în schimb factura a venit cu o cantitate pe noiembrie şi pe decembrie. Eu pun întrebarea: de ce cantitatea pe care am plătit-o la preţ triplu nu au băgat-o pe noiembrie?

Cum a determinat această cantitate ca 60% să îmi fie la preţul nou şi 40% la preţul vechi?

Acum, domnul ministru ar trebui să îşi dea demisia. Ceea ce spune nu se reflectă în realiteate. Pe noi, ca cetăţeni, ne interesează să plătim facturile aşa cum avem prevederile contractuale. Eu, sincer să fiu, o să plătesc cantitea consumată la preţul de 0,11 cât am în contract, iar furnizorul să îşi respecte contractul", a declarat Felician Jiboteanu, în direct la Antena 3, în #situationroom.

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu factura #situationroom
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close