Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a aprobat ordonanța pentru facturile emise greșit. Anunțul făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu

Guvernul a aprobat ordonanța pentru facturile emise greșit. Anunțul făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, că toate facturile emise greșit vor fi refăcute din oficiu de furnizori. Așadar, nu mai este nevoie ca oamenii să facă sesizările la ANPC și ANRE. De asemenea, ministrul Energiei a anunţat cum își pot recupera clienții banii de la companii.

Guvernul a aprobat ordonanța pentru facturile emise greșit. Anunțul făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu
Sursa foto: Virgil Popescu/Facebook
de Georgiana Adam    |    19 Ian 2022   •   15:45

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că a fost stabilită procedura prin care clienții își pot recupera banii în cazul facturilor calculate greșit de distribuitori.

"Există procedură regulament special pentru aceste diferende între client și furnizor, procedură stabilită de ANRE. Dacă diferența de sumă este mai mare de 100 de lei, atunci la cererea clientului, în termen de 5 zile, furnizorul are obligația de a efectua plata. Dacă diferența e mai mică de 100 de lei atunci se recuperează din factura următoare", a explicat ministrul Virgil Popescu.

Guvernul a mai decis că furnizorii au obligația să recalculeze facturile fără a impune penalități în termen de 15 zile.

De asemenea, în perioada de 15 zile, se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora, a mai spus ministrul Energiei.

În plus, pentru a preîntâmpina posibile eventuale abuzuri ale companiilor față de clienți pe perioada aplicării ordonanței de urgență de plafonare și compensare sunt interzise debranșările, a precizat Virgil Popescu.

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close