Antena 3 CNN Actualitate Reacția ministrului Familiei în cazul minorelor din București, abuzate sub protecția DGASPC

Reacția ministrului Familiei în cazul minorelor din București, abuzate sub protecția DGASPC

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre cazul minorelor din Sectorul 4 al Bucureștiului, care au fost abuzate, chiar dacă se aflau sub protecția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

de Ioana Mircea    |    23 Mai 2024   •   12:37

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au dezvăluit existența unei rețele de prostituție în cadrul acestuia, care ar fi coordonată de un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului

Conform informațiilor disponibile, mai multe fete dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate și abuzate sexual în apartamente aparținând instituției.

DGASPC Sector 4 a sesizat poliția încă din luna decembrie a anului trecut, iar cazul a fost ulterior preluat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Autoritățile au demarat investigații urgente pentru a clarifica situația și a lua măsurile legale necesare. Informațiile au ajuns în spațiul public, abia ieri.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a vorbit despre acest caz, în direct la Antena 3 CNN. Ea a mărturisit că a aflat totul, după ce informațiile a apărut în spațiul public. Natalia Intotero a precizat că a trimis corpul de control la DGASPC în această dimineață.

"Am solicitat DGASPC, Sector 4 să vină cu o informare. Din această informare rezultă faptul că autoritățile locale au informat Poliția pe data de 27 decembrie 2023, cu privire la faptul că existau informații despre activitatea de prostituție a unor fete din centrul respectiv.

Răspunsul Poliției înaintat către DGASPC, a arătat că solicitarea a fost înaintată la DIICOT. Ieri după o discuție cu primarul Sectorului 4, în urma solicitării sale, am decis trimiterea corpului de control. Deci noi am aflat doar ieri, după apariția în spațiul public. Dacă se vor confirma aceste fapte, vă asigur că din partea noastră vor fi făcute verificări la sânge și că vinovații vor plăti", a spus ministrul Familiei.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close