Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanţelor: Acciza pe combustibil este vitală pentru bugetul României

Ministrul Finanţelor: Acciza pe combustibil este vitală pentru bugetul României

Ministrul Finanţelor: Acciza pe combustibil este vitală pentru bugetul României
de M.T.    |    25 Mar 2014   •   18:33

Acciza pe combustibil este vitală pentru bugetul României, spune ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

Este vorba despre 2 miliarde de lei care ar putea fi investiţi în şcoli, spitale şi autostrăzi, pe care guvernul nu are de unde să îi ia.

Întrebată dacă există riscul ca statul să nu poată plăti pensiile sau salariile bugetarilor, în cazul în care acciza nu este introdusă, Ioana Petrescu a răspuns: „Da. Sunt 2 miliarde”.

„Evident că există un pericol foarte mare, pentru că o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt cheltuieli pe pensii şi salarii, care trebuie acoperite”, a adăugat ministrul.

Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii "100 de minute", de la Antena 3, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a confirmat însă că banii obţinuţi în urma introducerii accizei pe combustibil se vor îndrepta spre infrastructură.

„Banii din acciză ar trebui să se ducă spre infrastructură, pentru autostrăzi. În ceea ce priveşte anul 2014, prin Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale de stat sunt prevăzuţi toţi banii, atât pentru pensii, inslusiv majorarea despre care am discutat ieri, cât şi pentru salarii. Nu există niciun fel de pericol şi nu există niciun fel de problemă care s-ar pune în discuţie. Ne ţinem de cuvânt, mergem pe creştere şi nu pe ceea ce a făcut guvernarea Boc”, a spus Rovana Plumb.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close