Antena 3 CNN Actualitate Tehnocrata de la Finanțe, Anca Dragu, acuzată de incompetență

Tehnocrata de la Finanțe, Anca Dragu, acuzată de incompetență

Tehnocrata de la Finanțe, Anca Dragu, acuzată de incompetență
02 Mar 2016   •   20:13
Scandalurile se ţin lanţ de tehnocraţi. Tot mai mulţi miniştri reuşesc performanţa negativă de a coaliza toate partidele împotriva lor. 
 
Acum, ministru Finanţelor, Anca Dragu, care a fost pusă la zid din cauza aberantului formular 088 care are potenţialul de a omorî din faşă foarte multe firme româneşti. 
 
Liviu Dragnea spune că Dragu, în întâlnirile săptămânale cu parlamentarii PSD, a demonstrat că nu prea are habar de informaţiile din propriul minister. 
 
De altfel, PSD a decis să renunţe la întrevederile cu miniştri pentru că sunt plictisitoare şi îi cam ţin din treabă pe parlamentari.


Liviu Dragnea: Renunțăm la întrevederile cu miniștri
 
”Ce am sesizat şi eu, am vorbit şi cu colegii, nu stăpâneşte foarte bine informaţiile de acolo, pentru că, din păcate, au fost câteva întrebări, una pusă chiar de mine, la care n-a avut răspuns. A trebuit să se consulte sau a intervenit unul dintre secretarii de stat care au fost prezenţi. Nu văd la doamna ministru o deschidere şi o dorinţă de a mişca lucrurile, prin instrumentele financiare pe care le gestionează Ministerul de Finanţe. Chiar aseară am văzut la o televiziune o emisiune despre un formular îngrozitor privind TVA-ul, 15 pagini, sunt multe companii care reclamă lucrul acesta. Eu sper ca doamna ministru să înţeleagă că este ministru de Finanţe, deci ministru de Finanţe, nu funcţionar, chiar dacă a fost un funcţionar bun, se zice, la FMI. Ministrul de Finanţe trebuie să facă politica de finanţe şi ministrul de Finanţe poate să genereze dezvoltare economică în ţară sau nu, sau stagnare. (...) Eu am vorbit cu colegii mei, cred că trebuie să luăm o pauză, pentru că întâlnirile grupului nostru cu miniştrii sunt din ce în ce mai plictisitoare, pentru că nu spun nimic, nu prea dau răspunsuri şi ne şi încurcă”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea.
 
 
Ministrul Finanțelor, pus la colț și de PNL
 
”Justificat de oficialii ANAF prin necesitatea acestuia în lupta contra evaziunii fiscale, în fapt formularul 088 aproape blochează un startup să poată deduce TVA. Companiile trebuie să răspundă unui set de 20 de întrebări, trebuie să aducă acte doveditoare de studii ale acţionarilor, trebuie să declare venituri din alte surse şi, la final, un angajat de la Finanţe stabileşte dacă cererea aplicantului se acceptă sau este respinsă. Sesizaţi oare fractura logică şi lipsa de discernământ economic? Să vă explic: deductibilitatea TVA este un drept. Prin urmare firmele nu trebuie să se roage să-l primească. Este implicit. Este neconstituţional să tratezi ca posibili infractori, din start, pe toţi aceia care înfiinţează firme şi să-i obligi să se disculpe înainte de a începe activitatea, pentru a primi ceea ce este un drept implicit. Mai mult, asupra anularii unui drept ar trebui să decidă Justiţia, nu un angajat subiectiv de la Finanţe. Normal ar fi să işi păstreze dreptul, în cazul unei suspiciuni a ANAF, şi să se poată apăra în Justiţie - singura ce poate să i-l revoce. Acesta ar fi cursul firesc într-un stat normal. În România, însă, ANAF şi-a asumat şi rolul de Judecător. Formularul 088 a anulat, cumva, separarea puterilor în stat?”, a spus Cristian Bodea, senator PNL.
Sursa: Interpelare ministru Finanțe
 
 
Sulfina Barbu (PNL): Formularul, un instrument de blocare a afacerilor în România
 
Sulfina Barbu, vicepreședinte PNL, este de părere că ANAF descurajează astfel românii să-și mai deschidă o firmă.
 
”ANAF descurajează oamenii din România să-și mai facă o firmă, deși ANAF trebuia să urmărească dacă taxele sunt plătite la zi. Anulează din start dreptul unei firme de a-și desfășura activitatea”, a spus liberala Sulfina Barbu, miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
Totodată, vicele PNL a apreciat că ”e aberant ce se întâmplă cu formularul 088”. Miniștrii au promis debirocratizare, dar ei asta fac, a adăugat Sulfina Barbu.
 
”Eu așa văd acest formular, ca pe un instrument de blocare a afacerilor în România”, a încheiat liberala.
 
 
Șerban Nicolae: Aproape că nu trece o zi, fără să auzim de vreo năzbâtie a guvernului tehnocrat
 
”Formularul este inaplicabil. Eu aș vrea ca guvernul acesta să nu mai aibă viață lungă”, a spus senatoul PSD Șerban Nicolae, miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
”Aproape că nu trece o zi, fără să auzim de vreo năzbâtie”, a continuat juristul Șerban Nicolae, dând ca exemplu pe ministrul Educației, cel al Agriculturii, al Justiției, blocajele de la Fonduri europene sau Finanțele publice cu care ajungem la ”exasperare”.

Citiți și Colecția de gafe a Guvernului Cioloș în doar două luni și ceva de la instalare. Cine sunt repetenții clasei
 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close