Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanțelor, anunț despre banii românilor: Rectificarea bugetară asigură banii pentru salariile și pensiile cetățenilor

Ministrul Finanțelor, anunț despre banii românilor: Rectificarea bugetară asigură banii pentru salariile și pensiile cetățenilor

Ministrul Finanțelor, anunț despre banii românilor: Rectificarea bugetară asigură banii pentru salariile și pensiile cetățenilor
12 Aug 2019   •   16:20

Ministrul de Finanțe a ținut o declarație de presă, după ce rectificarea bugetară a fost aprobată de președintele Iohannis. Eugen Teodorovici susține că rectificarea bugetară asigură banii pentru salariile românilor și nimeni nu trebuie să își facă nicio grijă în această privință.

”Rectificare bugetară e una pozitivă. PIB-ul a depășit o mie de miliarde. S-a majorat cu 9 miliarde de lei, față de estimarea inițială. Creșterea economică pe primul trimestru din 2019 a fost de 5% din trimestrul întâi din 2018. Deficitul în mod clar nu e în pericol. De asemenea, proiectul de rectificare bugetară, prevede respectarea țintei asumate de 2,76 a deficitiului bugetar pe întreg anul.

Rectificarea bugetară asigură plata în întregime a salariilor și pensiilor și desigur sumele pentru proiectele de investiții aflate în derulare și sperăm că acestea vor începe până la sfârșitul anului.

Cetățenii nu trebuie să își facă niciun fel de grijă cu privire la salarii, pensii și asigurarea decontării facturilor la timp pentru acele proiecte aflate în derulare sau pentru proiecte noi”, a spus Teodorovici.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) propusese, săptămâna trecută, o rectificare bugetară pozitivă, care asigura respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar, cele mai mari diminuări fiind operate la Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Cercetării. 

Pe subiectul rectificării propuse iniţial, reprezentanţii Consiliului Fiscal recomandau o creştere a transparenţei în procesul de comunicare a construcţiilor bugetare prin publicarea şi adoptarea ca reper a bugetului general consolidat, "nu doar a unor părţi din acesta". 

În plus, Consiliul a avertizat că ţinta de deficit bugetar asumată de România pentru finalul anului 2019 ar putea fi depăşită şi poate oscila în intervalul 3,4% - 3,7% din PIB, "dacă nu vor fi adoptate unele măsuri compensatorii suplimentare credibile". 

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close