Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanțelor, anunț despre o lege importantă: ”Vom începe cu modificări. Vom adopta două ordonațe de urgență”

Ministrul Finanțelor, anunț despre o lege importantă: ”Vom începe cu modificări. Vom adopta două ordonațe de urgență”

Ministrul Finanțelor, anunț despre o lege importantă: ”Vom începe cu modificări. Vom adopta două ordonațe de urgență”
23 Mai 2018   •   19:28

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a susținut o declarație de presă la Palatul Victoria, unde a vorbit despre modificările care vor fi făcute în ședința de Guvern de joi în ceea ce privește legea achizițiilor publice.

”Sunt mai multe lucruri de prezentat. Vom începe cu modificările privind achizițiile publice. De ani de zile se discută de foarte multe blocaje pe această temă. Există un număr mare de contestații,d e multe ori nejustificate. Sunt opinii diferite din partea tuturor structurilor statului implicate în acest proces de achiziții publice. Sunt mari diferențe pe produse și pe activități, ceea ce arată o concluzie a ceea ce s-a întâmplat până în prezent. În sedința de mâine se vor adopta câteva acte normative. Două ordonanțe de urgență și normele aferente ale acestora princ are se vor aduce câteva modificări. 

- Controlul Curții de conturi se va leaiza ”ex-post”, după atribuire - se elimină dublul control și deciziile contradictorii între autoritățile statului. După semnarea contractului de achiziție singura autoritate care va mai controla legea atribuirii va fi Curtea de conturi.

- Clarificarea condițiilor în care pot fi modificate contractele de achiziții fără reluarea procedurii de atribuire - nu se mai irosește timpul pentru reluarea procedurilor de atrivuire în cazul unor modificări neesențiale ale contractelor de achiziții.

- Autoritatea contractavantă va putea derula contractul în paralel cu procedura de achiziție - acest drept al autorității contractate se va putea exercita în situații de uregență.

- Eliminarea comunicării rezultatelor parțiale - se reduce asftel numărul cpntestațiilor care pot bloca începerea derulării contractului. Implicit se scurtează timpul pentru atribuirea contractului de achiziții.

- Reglementarea clară a modului de realizare a studiului de fundamentare pentru PPP și concesiuni - se clarifică procedura și se scurtează timpul encesar realizării investițiilor prin parteneriat public-privat sau prin concesiuni”, a spus Teodorovici.

Teodorovici a vorbit și despre punctul de vedere al Guvernului cu privire la documentul prezentat miercuri de Comisia Europeană.

”Trebuie spus clar că sunt declarații care nu au la bază documente și sunt declarații care au un alt scop, nu unl de a ajuta, ci de a destabiliza. România nu se confruntă cu riscuri de sustenabilitate fiscalăa pe termen scurt. Sunt contrazise toate știrile false alarmiste privind capacitatea statului de a plăti pensiile și slaariile. Țara noastră a înregistrat progrese pentru 68% dintre recomandări.”, a mai spus ministrul de Finanțe.

Toate detaliile în clipul de mai jos.

×
Subiecte în articol: teodorovici lege
Parteneri
Mama fetiţei omorâte în Bucureşti a mărturisit cine i-a ucis copilul
x close