x close

Ministrul Finanțelor, despre cum se completează Declarația unică. Peste un milion de români trebuie să o depună

04 Mar 2018   •   20:19
Ministrul Finanțelor, despre cum se completează Declarația unică. Peste un milion de români trebuie să o depună  Exclusiv

Ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, a explicat în emisiunea Subiectiv cum se va completă Declarația unică.

„Cele șapte declarații se comasează într-una singură și se depune la un singur termen. Este o singură pagină. Am estimat un milion de contribuabuli care trebuie să depună această declarație. Un singur termen de depunere, un singur termen de plată. Se schimbă câteva lucruri esențiale: Devii asigurat medical la momentul în care depui formularul și nu la momentul în care plătești. Îți asumi că ești asigurat medical. Am căutat să evităm o alte numere”, a declarat ministrul la Antena3.

„Este o singură pagină, este formularul comprimat, iar cine va dori să-l completeze are două date 2017-2018. 2017, ce a avut ca și venituri și trebuie să închidă și contribuțile și anul curent unde merge pe estimat. Bifează căsuța respectivă”, a mai spus ministrul.

„Nu luăm ca până acum referința anului trecut pentru a plăti anticipat un impozit. Fiecare poate estima, se poate pune și zero, dar dacă pune zero nu va mai avea acel sistem de bonificație. Dacă plătește până la 15 iunie, când este data limită de depunere. Dacă depune online și plătește și online are o bonificație de 10%. Dacă depune pe hârtie are o bonificație de 5%”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul a mai spus că aproximativ cinci milioane de români plătesc contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS).

Citeşte mai multe despre:

ministrul finantelor Subiectiv
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati