Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanţelor, despre OUG 114: Sper să avem cât mai repede o adoptare a acestei ordonanțe

Ministrul Finanţelor, despre OUG 114: Sper să avem cât mai repede o adoptare a acestei ordonanțe

Ministrul Finanţelor, despre OUG 114: Sper să avem cât mai repede o adoptare a acestei ordonanțe
26 Feb 2019   •   14:03

Ministrul Finanţelor a declarat că prin intermediul OUG 114 s-a dat posibilitatea ca fondurile respective să se ducă şi către proiecte de tip parteneriat public privat, întrucât nu aveau această posibilitate în vechiul cadru legislativ.

"Cum putem să luăm bani de la Pilonul II? Nu e intenţia statului român. Guvernului României prin OUG 114 nu a spus că ia vreun ban de la Pilonul II. Am dat doar posibilitatea deponenţilor de a-şi transfera contribuţiile pe viitor. Banii depuşi până în prezent rămân în Pilonul II, contribuţiile viitoare se (mută n.r.)...Aţi auzit până azi de vreo decizie a unui contribuabil sau deponent la Pilonul II să se mute la Pilonul I?. Hai să vorbim aşa, pas cu pas, cum ne învaţă pe noi cineva azi foarte des. Hai să vedem dacă sunt decizii de mutare de la Pilonul II către Pilonul I", a spus Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă e voință politică pentru a fi modificată, Teodorovici a spus că „voință politică e pentru orice discuție deschisă. Colegii mei din Guvern poartă discuții pe fiecare sector în parte și dacă vor rezulta amendamente pe această ordonanță, care să păstreze principiile ordonanței 114, dar care pot aduce un plus pentru economia din România pentru persoane fizice și juridice, o să o facem”. 

„După ce vom avea o discuție și cu doamna prim-ministru, toți colegii din Guvern care au în coordonare aceste sectoare, se vor continua discuțiile cu fiecare actor din piață și într-un final, sperăm noi cât mai repede, să avem o poziție clară, agreată cu toți cei implicați, și să avem o adoptare a acestei ordonanțe”. 

Teodorovici a spus că până în acest moment nu a avut o discuție cu administratorii fondurilor de pensii private. 

Întrebat prin ce modalități va reuși Guvernul să scadă ratele românilor la jumătate. „Una dintre căi e și această discuție pe care o avem de ceva timp, de când a apărut această ordonanță, vizavi de un alt nivel de referință în contractele de împrumut”.

 

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici ministrul finantelor
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close