Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanțelor Ionuţ Mişa a demisionat din Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica

Ministrul Finanțelor Ionuţ Mişa a demisionat din Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica

Ministrul Finanțelor Ionuţ Mişa a demisionat din Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica
05 Iul 2017   •   09:39

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat că Ionuţ Mişa a demisionat în 29 iunie din funcţia de membru provizoriu al Consiliului de Administraţie, odată cu numirea sa în funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

„Demisia lui Ionuţ Mişa survine ca urmare a numirii acestuia în funcţia de ministru al Finanţelor Publice şi este în conformitate cu prevederile art. 84, alin (1), litera c) din Legea 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora funcţia de membru al Guvernului este Incompatibilă cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie la societăţile comerciale”, arată un raport al Nuclearelectrica.

Mişa fusese numit în funcţia de membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al SNN pe o perioadă de patru luni începând din 26 aprilie. La finalul lunii iunie, el a fost numit în funcţia de ministru al Finanţelor.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării. Nuclearelectrica a înregistrat în primele trei luni ale acestui an un profit net de 84,05 milioane lei (18,7 milioane euro), în creştere cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut. Producţia de energie a companiei a scăzut în primul trimestru cu 1,3%, la 2.766 GWh, de la 2.803 GWh în primele trei luni ale anului trecut.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close