Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanţelor: România ar putea intra în RECESIUNE

Ministrul Finanţelor: România ar putea intra în RECESIUNE

Ministrul Finanţelor: România ar putea intra în RECESIUNE
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mar 2012   •   12:49

Ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a declarat că România ar putea intra în recesiune tehnică. În trimestrul 1, a fost înregistrată o scădere economică în comparaţie cu trimestrul 4, a declarat Bogdan Drăgoi.

"În trimestrul întâi avem din păcate această neşansă a vremii, iar economia se pare că se va contracta faţă de ultimul trimestru din 2011, dar nu pentru că s-a redus economia sau cererea, ci pentru că nu s-a putut livra efectiv. Tehnic, este posibil să intrăm în recesiune în primul trimestru, dar anualizat vom avea creştere (...) Faţă de primul trimestru din 2011 estimăm o creştere cu 1,5 - 2%", a spus Drăgoi.

Guvernul urmăreşte majorarea veniturilor populaţiei, dar în limitele care permit finanţarea acestei măsuri în anii viitori şi menţinând ţinta de deficit pentru acest an, de 1,9% din PIB, astfel că orice surplus va depinde de creşterea economică, a adăugat Drăgoi.

"Nu vrem să repetăm ceea ce s-a întâmplat în 2008, când salariile şi prestaţiile sociale au crescut cu 50%", a afirmat Ministrul Finanţelor..

În urmă cu două zile, Traian Băsescu a spus că salariile bugetarilor ar putea fi reîntregite la începutul lunii iunie.



×
Subiecte în articol: recesiune România bogdan dragoi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close