Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Fondurilor Europene, după ce un funcționar ar fi oferit consultanță la stat de 700.000 de euro: ”Este inacceptabil! Șmecheria se încheie începând de azi!”

Ministrul Fondurilor Europene, după ce un funcționar ar fi oferit consultanță la stat de 700.000 de euro: ”Este inacceptabil! Șmecheria se încheie începând de azi!”

Ministrul Fondurilor Europene (MIPE), Adrian Câciu, a reacționat la investigația publicată de Europa Liberă, potrivit căreia un funcționar din minister ar fi oferit în privat consultanță pentru stat și ar fi încheiat contracte de peste 700.000 de euro săptămâna trecută.

Ministrul Fondurilor Europene, după ce un funcționar ar fi oferit consultanță la stat de 700.000 de euro: ”Este inacceptabil! Șmecheria se încheie începând de azi!”
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Andreea Ştefan    |    01 Noi 2023   •   11:20

În urma articolelor apărute în mass-media în cursul acestei dimineți, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, face următoarele precizări: 

“Șmecheria se încheie începând de azi!

Este inacceptabil ca funcționarii MIPE să aibă astfel de preocupări și să dea consultanță în privat, prevalându-se de o legislație mult prea permisivă, în loc să își vadă de atribuțiile pe care le au și pentru care sunt plătiți din bani publici. 

Ne vom despărți rapid de toți care nu înțeleg ce înseamnă serviciul public. Faptele acestor indivizi aruncă o pată incorectă asupra celor ce muncesc cinstit în MIPE și care au făcut ca aceasta instituție să aibă cele mai bune rezultate în materia absorbției de fonduri europene și de finanțare a dezvoltării economiei românești. 

În perioada imediat următoare voi prezenta Guvernului o ordonanță prin care vom stabili clar care sunt restricțiile și constrângerile pe care trebuie sa le aibă un funcționar care lucrează cu fonduri europene. 

Mulțumesc reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care sesizează altfel de anomalii inacceptabile. În mandatul pe care-l am de ministru al MIPE nu voi ezita să iau măsuri imediate și să înăspresc legislația dacă etica și moralitatea nu mai reprezintă principii profesionale pentru o parte dintre funcționari”, a transmis Adrian Câciu.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close