Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției: 10.000 de procurori DNA nu pot opri corupția

Ministrul Justiției: 10.000 de procurori DNA nu pot opri corupția

Ministrul Justiției: 10.000 de procurori DNA nu pot opri corupția
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mai 2016   •   08:50

Ministrul Justiției Raluca Pruna a declarat că principala misiune a viitoarei strategii anticorupție, aflată acum în lucru la Ministerul Justiției, va fi să mute accentul de pe instituțiile statului către români.

Ministrul Justitiei a vorbit vineri despre nevoia de rigoare personală și de schimbare a mentalității românilor. Raluca Prună a afirmat că, daca România nu va ajunge în punctul în care fiecare cetatean va respecta legea, "10.000 de procurori DNA" nu vor fi suficienți ca să lupte împotriva corupției.

"Vrem sa mutam un pic accentul de pe actiunea represiva a statului, care, sigur, este importanta, in masura in care avem coruptie trebuie sa raspunda potrivit legii romane in vigoare, dar spun sa mutam accentul putin si pe preventie, pentru ca 1.000 de strategii, 1.000 de legi si 1.000 de institutii nu fac nimic daca nu avem si un public educat in sensul de a respecta aceste legi. Si, inainte de a face asta, de a avea in primul rand o cenzura morala si de a intelege ca nu adoptam legi de dragul de a adopta legi, ci adoptam legi tocmai pentru a face posibila avansarea interesului public general", a afirmat Raluca Prună, potrivi Digi 24.

×
Subiecte în articol: Raluca Prună ministrul Justitiei
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close