Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției a început evaluarea şefilor PÎCCJ şi DNA, Augustin Lazăr și Codruța Kovesi

Ministrul Justiției a început evaluarea şefilor PÎCCJ şi DNA, Augustin Lazăr și Codruța Kovesi

Ministrul Justiției a început evaluarea şefilor PÎCCJ şi DNA, Augustin Lazăr și Codruța Kovesi
Sursa foto: Foto: gov.ro
15 Mar 2017   •   18:19

Ministrul Justiției Tudorel Toader a început evaluarea șefilor de Parchete, a anunțat Dana Grecu, la emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3.

Potrivit unui comunicat oficial, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut, miercuri, o întâlnire cu Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cadrul întâlnirii au fost discutate "aspecte privind activitatea instituţională a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în comunicat.

Anunțul referitor la această evaluare a fost făcut pe 12 martie, la Antena 3, chiar de ministrul Justiției, Tudorel Toader, în contextul scandalului referitor la anchetarea Ordonanței 13.”Voi face o evaluare a lor. După evaluare, voi stabili măsurile pe care le voi lua”, a spus atunci ministrul Tudorel Toader.

Radu Tudor a reamintit că evaluarea anunțată de ministrul Justiției este făcută cu sprijinul Comisiei de la Veneția.

CCR: DNA nu avea competenţa să facă cercetări penale privind oportunitatea şi legalitatea OUG 13

Curtea Constituțională a decis că Direcția Națională Anticorupție și-a depășit competențele atunci când a început anchetarea Guvernului Grindeanu pe tema unor acte normative.

CCR: Prin decizia procurorului DNA s-a încălcat principiul separaţiei puterilor în stat

Ministerul Justiţiei a anunțat, într-un comunicat oficial, că ministrul are dreptul şi obligaţia de verifica eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procurori, după ce șefa DNA Laura Codruța Kovesi a declarat public faptul că ea poate fi evaluată doar de CSM.

"Ministrul Justiţiei, în calitate de titular al propunerii de numire şi revocare a procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (art. 54 alin. 1 din Legea nr.303/2004), are dreptul şi obligaţia de a verifica eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procurori, conform art. 69 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară", se precizează în comunicat, ca urmare a afirmaţiilor şi informaţiilor vehiculate în spaţiul public, referitoare la competenţa de a verifica eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procurorii şefi ai PÎCCJ şi DNA. 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close