x close

Ministrul Justiţiei a trimis preşedinţiei propunerile pentru funcţiile de şef al DNA şi procuror general

de D.D.    |    27 Dec 2012   •   15:13
Ministrul Justiţiei a trimis preşedinţiei propunerile pentru funcţiile de şef al DNA şi procuror general 407 Foto: Agerpres

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, doreşte şefi noi la DNA şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Propunerile au fost trimise către preşedintele României.

Ioan Irimie a fost propus pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Tiberiu Niţu este propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cei doi au primit aviz negativ din partea CSM. Avizul CSM este consultativ.

"Ministrul Justiţiei a transmis joi, 27 decembrie 2012, Preşedintelui României propunerile pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Niţu Tiberiu Mihail, respectiv a domnului Irimie Ioan pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată într-un comunicat de presă al MJ.

Conform articolului 54 alineatul 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.Citeşte mai multe despre:

CSM ministrul Justitiei Parchetul general DNA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati