Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției a verificat cine a intrat în arhiva SIPA

Ministrul Justiției a verificat cine a intrat în arhiva SIPA

Ministrul Justiției a verificat cine a intrat în arhiva SIPA
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
10 Iul 2017   •   09:37

Ministrul Justiţiei anunţă informaţii noi despre arhiva SIPA. Tudorel Toader va trimite astăzi la Parchetul General rezultatul verificărilor legate de cei care au deţinut certificate ORNISS, care le-ar fi permis accesul în arhiva secretă. Astfel, se va afla cine avea acces la documentele secrete despre magistratii din Romania.

Până miercuri, Secretariatul General al Guvernului urmează să ne transmită cele două propuneri pentru constituirea Comisiei de inventariere a arhivei. Consiliului Superior al Magistraturii, solicitat în scris să se consulte cu asociațiile profesionale în vederea desemnării unui magistrat care să devină membru în Comisia de inventariere, nu a formulat nici un răspuns ! În cursul zilei de miercuri, după desemnarea preşedintelui, Comisia îşi va începe activitatea

”Un lucru trebuie reținut pentru toți cei care cred că reușesc să blocheze niște investigații. Pot face acest lucru doar temporar. Domnul Lazăr nu va fi veșnic, roata se învârte, chiar și în interitoriul profesiei sunt colegi care așteaptă să facă ordine și să recâștige respectul față de profesie”, a declarat Victor Alistar, director executiv Transparency International România, pentru Antena 3.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close