Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, despre migrația aleșilor locali la alte partide: "E firesc să nu dezamăgești electoratul care te-a ales"

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, despre migrația aleșilor locali la alte partide: "E firesc să nu dezamăgești electoratul care te-a ales"

Proiectul OUG privind migrația aleșilor locali va fi modificat. Anunţul ministrului Justiţiei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2024   •   18:35

Este ședință de Guvern la Palatul Victoria, acolo unde se discute și despre celebra ordonată a traseismului politic. Adică primarii să se mute la ce partid doresc, fără a pierde mandatul.

Întrebată despre acest demers, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a spus ce modificări se vor aplica în Ordonanţă.  

"Discuția despre traseism este într-adevăr foarte importantă pentru Partidul Național Liberal. Eu, de-a lungul vremii, împreună cu colegii mei, am susținut că e firesc să nu dezamăgești electoratul care te-a ales. Sigur că acest moment al alegerilor, din punct de vedere juridic, din punct de vedere legal, trebuie să le dea celor care își depun o candidatură dreptul să opteze. Perioada va fi, conform articolului modificat, mult mai scurtă.

Opțiunea la depunerea candidaturii probabil că va fi de 2-3 săptămâni, dar nu poți să nu-l lași pe candidat să opteze pentru ce partid candidează", a spus Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, la Congresul PPE. 

Anunțul ministrului Justiției privind modificările aduse OUG-ului vine în urma tensiunilor de pe scena politică, după ce liberalii au semnalat că PSD ar putea beneficia de această ordonanță, în timp ce PNL riscă să piardă până la 20% din aleșii locali.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close